VAŠA KONTAKT OSOBA

Viši stručni savjetnik
Vedran Huđek


ARONIJA - sadni materijal

U ponudi imamo visokokvalitetne ekološke sadnice crnoplodne aronije.

U prodaji su dostupne uglavnom 1 - 2 godišnje sadnice (vegetativne i generativne sadnice).

Surađujemo se poslovnim partnerom koji više od 30 godina posluje kao obiteljska farma koja se bavi proizvodnjom ekoloških rasada i plodova aronije. Zahvaljujući iskustvu koje su stekli od 1979.g. nudimo sadnice najviše kavalitete što utječe na zdravlje biljki i visoki urod.

Svakom klijentu dajemo stručne savjete kako početi podizanje nasada na plantaži i uzgoj aronije, te kako brati plodove. Naš najbitniji cilj je zadovoljan klijent, stoga radimo sve da bi naš svaki klijent postigao potpunu satisfakciju. Uglavnom nudimo veleprodaju na domaćem i inozemnom tržištu. Način dostave: osobno preuzimanje, kurirska pošiljka ili transport kamionima. Pogledaj našu ”ponudu”.

Sorta: Crna aronija (Aronia melanocarpa (Michx.) Elliott):
 
 
 
 
 
 
 
 

Štetnici i bolesti: aronija je izuzetno otporna na bolesti i štetnike Stoga ne zahtijeva nikakvu kemijsku zaštitu.

Uzgoj: aroniju je vrlo lako kultivirati. Ona ima skromne zahtjeve. Te se može uzgajati gotovo posvuda, (čak i na zemljištima vrlo niske kvalitete).  Aronija se izuzetno dobro prilagođava novim diferenciranim uvjetima staništa. Raste dobro na sušnim mjestima i na mjestima gdje je visok nivo podzemne vode. Podnosi niske temperature (čak -35 ° C).  
Da bi zadržali visoku učinkovitost i kvalitetu plodova te dobro stanje grmlja, slabiji i stariji izdanci se treba sustavno rezati. To bi trebalo biti učinjeno u jesen ili u proljeće prije cvatnje.

Prava je riznica biološki aktivnih spojeva. Ima ih preko 300. Od vitamina sadrži sve esencijalne nutrijente - C, A, E, B1, B2, B3, B5, B6, B9, a od minerala je bogata cinkom, željezom, kalijem, kalcijem, manganom, fosforom i jodom.

Na našem tržištu nedavno su se pojavili mnogobrojni proizvodi od aronije koja se uzgaja u našim krajevima, poput soka i čaja, no bobice se, za djelotvoran učinak mogu konzumirati i svježe - i dovoljno ih je pojesti oko 200 do 300 grama dnevno. Kako bi je konzumirali preko cijele godine, aronija se može zamrznuti, osušiti, ukuhati kao marmelada, sok, sirup, kompot, vino, liker, rakija. Ipak, posebno se preporučuje hladno cijeđen sok koji je dovoljno piti jednom dnevno na tašte i to jednu rakijsku čašicu...


 Ovisno o količini odobravamo DODATAN POPUST + BESPLATNU DOSTAVU !

Za sve upite oko uzgoja, sadnje ili narudžbe možete nas kontaktirati u bilo koje vrijeme na 098/903-0986.

Srdačno pozivamo sve na suradnju.